2010 m. liepos 17 d., šeštadienis

Trys metai Amerikoje

Liepos vidurys ypatingas dar ir tuo, kad jam atėjus suskaičiuoju metus, praleistus Amerikoje. Tai va, brangieji, jau trys metai kaip aš čia. Susitaikiusi su gyvenimu tokiu, koks jis yra, džiaugdamasi tuo, ką turiu (o turiu labai daug), vis dar ilgėdamasi (kuo toliau, tuo labiau) Lietuvos, tikėdamasi, kad čia prabuvau jau šiek tiek daugiau, nei liko prabūti :) Aišku, gyvenimo keliai nežinomi, planai kintami (nes nėra nieko pastovesnio už kaitą), bet bent gaires kažkokias juk reikia nusibėžti, ar ne? :)

Tai štai taip ir gyvename :) Kaip vienam buvusiam bendradarbiui parašiau – ramiai. Besimėgaujant kasdienybe, vis dar vakarais stebint kitokį, nei įprasta Lietuvoje, dangaus skliautą... Pamatytumėt, kaip nuostabiai virš horizonto prieš porą savaičių spindėjo Venera, kartu su Regulu – Liūto žvaigždyno ryškiausia žvaigžde – ir Marsu bei Saturnu išsitiesę į vieną liniją... Grožis neapsakomas...


Na, o ant žemės nusileidus, džiaugiuosi, kad šiemet vėl mane prisiminė kolegos iš Londono, kad kuo toliau, tuo daugiau atrandu „virtualių“ draugų, bendraminčių, su kuriais jau knieti susitikti grįžus į LT, taip pat džiūgauju iš naujo atrastomis senomis pažintimis, kurios tarsi iš stalčiaus ištraukti seni, ilgai kolekcionuoti atvirukai, sužavi iš naujo...

4 komentarai:

Austėja rašė...

Jau šis tas:) Aš vis pasvajoju, kad norėčiau ten nuvykti ilgesniam laikui, kad tie trys-keturi mėnesiai kasmet tuos penkerius metus buvo...per mažai:) Ir tie metai vienuoliktoje klasėje - mažai:) Žodžiu, aš vis jos noriu daugiau...Man ten universitetai, muziejai, viešosios bibliotekos...svaigina! Aš visą laiką "plėšausi", kur geriau: ar Švedijoje, ar JAV :D Ir, atrodo, nieko nėra labiau skirtingo, tačiau kažkodėl man šios dvi valstybės - arčiausiai širdies po Lietuvos:)

Sveikinu su trejetu!

agnė rašė...

Austėja, aš turbūt „persivalgiau“ Europoje visokių muziejų, kad dabar net purtausi nuo jų, tik viename čia, JAV buvau, o į daugiau ir netraukia... :)

agnė rašė...

O dėl gerumo, tai supratau viena: gerai ten, kur mūsų nėra :)))

Austėja rašė...

Gerai supratai dėl gerumo:) Tokie dalykai, manau, su amžiumi ateina:))