2009 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Aš džiaugiuosi

Nežinau, kaip jūs, bet aš tai labai džiaugiuosi prezidento rinkimų rezultatais.

Nors nesu iš tų, kurie žino visus politinius užkulisius, visas vidaus ir užsienio politikos smulkmenas, aš tikiu, kad Dalia Grybauskaitė – tas žmogus, kuris gali lietuviams įkvėpti daugiau pilietiškumo, daugiau optimizmo, ryžto ir noro kažką daryti tiek kiekvienam atskirai, tiek visiems kartu „vardan tos Lietuvos“.

Sakoma, jog stebuklų nebūna ir kad vienas lauke – ne karys... Kita vertus, norisi tikėti, kad bent kažkas pasikeis. Kad bent kažkas pajudės iš mirties taško ir kad tai bus kažkokia nauja pradžia...

Beje, tai – pirma prezidentė, kuri gimus ir augus Vilniuje. Be to, baigusi tą pačią mokyklą, kurioje mokiausi ir aš. Tiesiog smulkmena, bet vis tiek maloni :)

Taigi – sėkmės naujajai mūsų prezidentei ir išminties laviruojant tarp sunkmečio vargų bei prioritetų!

P.S. Keletas straipsnių žiniasklaidoje šia „karšta“ tema:
Išrinktoji prezidentė D.Grybauskaitė: „Laikas toks, kad daugelį žmonių vilčių turėsiu pateisinti“ (Lietuvos Rytas)
D. Grybauskaitė įspėjo: visi privalės keistis (Lietuvos Rytas)
D.Grybauskaitės taikiklyje – penki A.Kubiliaus ministrai (delfi.lt)
Verslininkai: kai vyrai nesusitvarko, ateina moterys (alfa.lt)
Grybauskaitė: tikiuosi, būsiu stabilizatorius (alfa.lt)

7 komentarai:

Austėja rašė...

Man irgi smagu, kad ji baigus mūsų mokyklą :) Aš irgi labai labai džiaugiuosi...šiandien kaip tik Gabrieliaus klausiau: įdomu, kaip ji nuėjo miegoti galvodama "Aš - Lietuvos Prezidentė"... Man patinka, kad ji moteris, man patinka, kad ji visko pasiekė savo darbu ir tikėjimu, man patinka, kad ji - profesionalė, man patinka, kad ji - principinga...Ir kartu su Tavim linkiu jai sėkmės!

agnė rašė...

Aš tai taip ir matau, kaip dabar, mums gerai žinomas A.Suslavičius, paklaustas, kokie žymūs žmonės mokėsi mūsų mokykloje, jau nesikuis atmintyje, ieškodamas atsakymo :)))

O tarp gausybės spaudoje pasirodžiųsių sraipsnių naujosios prezidentės tema, man labiausiai patiko vieno straipsnio antraštė: „Lietuvos dalia...“ Patiko man ta paralelė su prezidentės vardu :)

Dalius Simanavicius rašė...

Ir man norisi tikėti, nes jau be galo pavargau nuo to kad su kiekvienais rinkimais, nesvarbu ar prezidentą renkam ar seimą ar dar ką - vis tikiesi bet niekas absoliučiai per paskutinius 10-15 metų iš to mirties taško taip ir nejuda, vieninteliai du dalykai kurie tik džiugina (gal net įvykę stebuklai sakyčiau) yra tai kad visa ta realybės jausmą praradusi ir nuo realaus gyvenimo atitrukusi chamiška ir įžūli šutvė seime ir visuose likusiuose savivaldos ir valdžios organuose bei institucijose (mano giliu isitikinumu ten normalių ir tikrai "vardan tos" dirbančių o ne atėjusių susitvarkyti savo ir savo giminės gerbuvio, yra geriausiu atvėju kokia 10-15 procentų) vis tik sugebėjo nesužlugdyti įstojimo i Nato ir ES. O toliau tai tik dumblas... ir nieko gero.
Giliai tikiu, kad pokyčiai ateis tik tada kai kiekvienas šioj vargo pakalnėj supras kad jis yra pilietis o ne valdininkijos vergas ir kad tik jo, net ir kaip pavienio nesusilaikelio su visom net kartais ir atrodančiom smulkiom mūsų kasdienio gyvenimo neteisybėm nesitaikymas, nenumojimas ranka o veiksmai (neretai ilgalaikiai ir monotoniški, kaip lašas po lašo) gali padaryti mūsų šalį, mūsų miestus ir kaimus, mūsų šeimas ir jų gyvenimus tokius, kad nebutu gėda. KAD NEBŪTŲ GĖDA PRIEŠ ŽUVUSIUS SAUSIO 13, MEDININKŲ PASIENIO POSTE IR KITUS, PADĖJUSIUS AUKAS ANT MŪSŲ LAISVĖS AUKURO PRIEŠ 18 METŲ, TAIP PAT IR VISUS LIKUSIUS GYVUS JŲ GIMINES IR ARTIMUOSIUS.
Nes kol kas man bent asmeniškai gėda.
Bet noriu tikėti, kad viskas tik į gera. Ir aš džiaugiuosi lietuvos pasirinkta prezidente, ir linkiu jai vieno - taip pat tikėjimo, nes be jo - net ir titaniškos pastangos nieko negalės pakeisti.

agnė rašė...

Taigi va... Kaip D. Grybauskaitė ir pasakė viename susitikime su rinkėjais, „Letuva – tai jūs“...

Daktaras rašė...

Aš ir sutinku, kad šiuo metu Grybauskaitė yra tikrai geriausias kandidatas, ypač tokiomis krizinėmis nuotaikomis gyvenančioje Lietuvoje :) Bet kita vertus, manau, kad gal kiek ir perdaug vilčių žmonės į ją deda, nes mes visąlaik laukiam tarsi kokio ateinančio mesijo, kuris vienu ypu visas šalies problemas ims ir išspręs, o taip nebūna... Pirmiausia turi pasikeisti pati visuomenė...

O šiaip aš lenkiu žemai galvą prieš nueinantį Adamkų, nes, mano galva, tokio šviesaus Prezidento mes greitai dar tikrai neturėsim...

Ginte rašė...

o dabar man tiesiog niežti, kaip parūpo, o kuri gi cia ta garsioji vid. m-kla, ką? l. tingiu raustis oficialiose p. Dalios biografijose :).
man irgi džiugu. bet ir l.l. aišku, kad stebuklų politikoje būna dar rečiau, negu bet kur kitur. siurprizų - taip, bet stebuklų... todėl tikiu nuoseklumu: nuolat "mislyjamom" gerom mintim, po lašą tašomais gerais darbais ar rušiuojamom šiukslėm. kasdien. kasmet. vis augant bendraminčių ratui.

agnė rašė...

Tadai, taip, joks „mesijas“ neišgelbės nuo spragų įstatymuose ir pan... Bet pradžiai bent jau lašelis pozityvaus mąstymo lietuviams tikrai nepakenks...

Ginte, S.Nėries vidurinė (dabar - gimnazija) :)

Kaip ir Tadui rašiau, vat apie tas geras mintis ir eina kalba... O kai tom gerom mintim pavyzdį rodo šalies lyderis, manau nėra blogai...