2010 m. sausio 1 d., penktadienis

Pradžia...

Na ką, mielieji, sveiki atvykę į 2010-uosius :) Tikiuosi, kad sutikote juos džiaugsmingai, su naujomis svajonėmis ir siekiais :)

Mes tradiciškai sutikome Naujuosius bažnyčioje, kartu su kitais bendruomenės nariais. Kadangi tai tradiciškai buvo „suneštinis“ vakarėlis, iš mano namų į jį keliavo „Draugiškų receptų“ dalyvės Audronės avokado salotos. Turiu pasakyti, kad šios salotos labai greitai dingo iš dubens... :) Tokių vakarėlių metu iš tiesų smagiausia yra ragauti visus tuos patiekalus, nes čia gali rasti patiekalų iš įvairiausių pasaulio virtuvių: indų, rumunų, italų, lenkų, bulgarų ir, žinoma, lietuvių bei amerikiečių :)
Po skanios vakarienės paprastai įlendame į įvairius stalo žaidimus, kurie man, kaip lietuvei, ne visuomet būna „įkandami“ dėl labai specifinių amerikietiškų juose esančių užduočių, reikalaujančių žinoti daugybę amerikietiškos kultūros subtilybių... Tačiau nepaisant to, visuomet smagu pamatyti tuos skirtumus ir sužinoti kažką naujo. Na, o vakarui įsisiūbavus, kaip ir kasmet, einame į didžiąją auditoriją žiūrėti „metų filmo“. Šiemet tokiu tapo režisieriaus Rich Christiano 2002 metais pastatytas filmas „Time changer“ („Laikmečio keitėjas“). Turėčiau pasakyti, kad tai – vienas geriausių krikščioniškų filmų, kuriuos man yra tekę matyti. Mano manymu, filmas labai taikliai įvardija priežastis, dėl kurių vos per VIENĄ šimtą metų radikaliai pasikeitė visuomenė, šeima, vertybės, prieš tai atlaikiusios ne vieną tūkstantmetį; be to, filmas atskleidžia tikrąjį daugumos šiandieninių bažnyčių veidą bei jų prioritetus. Todėl jei tokios temos jums įdomios, siūlau pasižiūrėti.



Na, o po filmo labai greitai atėjo ir vidurnaktis... :)

Dar greičiau išaušo pirmasis metų rytas :)) Metų pradžia...
Nors šiaip tai per daug nesureikšminu šios pirmosios metų dienos ir nekeliu sau kažkokių ypatingų uždavinių ateinantiems metams... Tiesa, pasvajoju, kad gerai būtų prispirti prie sienos savo valią ir pagaliau pradėti daugiau judėti, pvz., rytais bėgioti ar užsiimti kokia panašia sportine veikla, nes besėdint prie kompiuterio per dienas, vargšas kūnelis greitai apkerpėja :) Na, o visa kita priklausys nuo aplinkybių, per kurias lipsim, ropšimės ar kaip kitaip įveikinėsime ;)

Taigi, brangieji, gražių jums metų, tebūna jie atradimų ir džiaugsmo kupini ;)

2 komentarai:

Austėja Landsbergienė rašė...

Gerų, gražių ir prasmingų...

agnė rašė...

Ačiū, Austėja, jums visiems – taip pat ;)