2009 m. gruodžio 16 d., trečiadienis

Mankšta smegenims

Tai – vienas iš „triukų“, kuriuos žmonės siuntinėja vieni kitiems elektroniniu paštu, ir gali būti, kad jūs jau esate jį gavę... Tačiau jei ne, tuomet, manau, bus įdomu pasukti smegenėles :)

Pasak laiško autorių, tik žmonės, kurių IQ didesnis nei 120, gali suprasti šią užduotį. Nežinau, koks tas mano IQ, bet šiek tiek pasukusi galvą, išsprendžiau ;) Taigi – pramankštinkime smegenėles ;)

Jei:
2 + 3 = 10
7 + 2 = 63
6 + 5 = 66
8 + 4 = 96

Tai:
9 + 7 = ???

10 komentarai:

Živilė rašė...

Parašykit teisingą atsakymą :) Įdomu sužinoti, ar teisingai suskaičiavau, nes pagal tą dėsningumą, kurį aš pastebėjau turėtų būti teisingai. Ir visai nesunku :)))

agnė rašė...

Živile, o kokį jūs gavote rezultatą?

Valentina rašė...

ar ne 144??? ;)

R. A. rašė...

prireikė kalkuliatoriaus.

Natalija Brancevičienė rašė...

NA ir as 144 gavau :) Man tokios patinka uzduotys... Kazkada bandziau studijuotiaukstaja matematika, ale po 1 kurso pasidaviau - visgi labiau prie meno, negu prie skaiciu.

Lina rašė...

šis testukas keliauja drauge su excel failiuku, kuris atsidaro tik su atsakymo slaptažodžiu. Taip, tai 144. Tame excel failiuke surašyti vardai kas išsprendė. Turbūt daug tų, kur virš 120 IQ :)

agnė rašė...

Taip, atsakymas 144. Pirmais sudėties dėmuo parodo, iš ko reikia dauginti parašytą sumą ;)

Beje, kažkada ėjo ratu ir kita panaši užduotis su prisegtu exl failu apie katinų, tupinčių krepšiuose, kojas :) Irgi smagus buvo, greičiausiai daug kas žinote ir atsimenate :)

Živilė rašė...

Čia ko gero daugiau psichologinis negu matematinis galvosūkis. Tiesiog su tuo IQ įtikinamas žmogus, kad tai sudėtinga, ne visiems duota tokį galvosūkį išsspręsti. Ir tuomet žmogus pradeda sudėtingai mąstyti, nors čia ir beveik nemąstant ateina atsakymas.

agnė rašė...

Živile, pritariu :)
Nes pati aš irgi iš karto pradėjau vos ne lygtį su n nežinomųjų sudarinėti, o kai tos išspręsti nepavyko, žiū, kad čia viskas daug paprasčiau :)))

Unknown rašė...

Niu aš iš pradžių taip kreivai pažiūrėjau, sakau, aj, ne mano persimokytoms smegenoms čia galvot. Ale labai krito į akį, kad pirmasis atsakymas dvigubai didesnis už sumą. Na pagalvojau, o ką bendro antrasis turi su 7 ir... atradau raktą :) ptfu ptfu ptfu sakau, galvoj dar bent 120 šulų yra :)