2009 m. kovo 17 d., antradienis

Lietuvis ir Amerikoje – lietuvis

Taigi va, išlindome šeštadienį pasižmonėti... Buvom, kaip žinia, pakviesti į krikštynas, apie kurias užsiminusi buvau prieš keletą dienų.
Turiu pripažint, kad niekada nemėgau eiti ten, kur beveik nieko nepažįstu, bet, kita vertus, visai smagu retsykiais pasižmonėti bei pažvelgti į save kitų Amerikoje gyvenančių lietuvių kontekste. Ir, aišku, visai smagu pažvelgti į kitus, perleidžiant juos per savo matymo prizmę :)

Finale aišku viena: lietuvis ir Amerikoje – lietuvis. Jį pažinsi ne tik iš kalbos, kurią tavo lietuviškos ausys pagauna akimirksniu net ir šurmulingiausiame prekybos centre, tačiau ir iš tų pačių lietuviškų aprangos bei elgsenos bruožų :) Vos įžengus žmogui į patalpą gali įvardinti, ar jis lietuvis, ar ne, bei iš kokio Lietuvos krašto atvykęs. Tą vakarą daugiausiai buvo kauniečių. Tiesa, dominavo sinjorų amžiaus žmonės. Tačiau principas visur panašus, kas tai bebūtų – 60-mečiai, ar 30-mečiai...

Kai prieš savaitę susitikau su būreliu savo amžiaus Čikagos lietuvių bei buvau paklausta, iš kur esu, savo atsakymu iššaukiau tokią reakcija: „A... Na tada viskas aišku. Žiūriu, kad tu čia ne tokia, kaip visos“ :))
Štai taip. Aš ne tokia. Gal būt ir tuo, kad vis dar nepakeičiau savo nuomonės dėl grįžimo į Lietuvą – kai kitos ten nebenori, aš vis dar apie tai svajoju :)

Na o nuotrauka – iš to vakarėlio. Deja, tik tokią teturiu – su ryškumu fotografas nelabai draugavo tą vakarą :)

9 komentarai:

Dalius Simanavicius rašė...

nu labai graziai čia judu atrodot, nesvarbu kad neryškiai. Cool.

agnė rašė...

nu tai... ;)

Anonimiškas rašė...

Kaip tik tas neryskumas suteikia tokios idomios nuotaikos.

O ka konkreciai turejai omenyje, kad lietuvis ir amerikoje lietuvis? Geraja ar blogaja prasme?

agnė rašė...

Kristina, nei blogąja, nei gerąja. Tiesiog turėjau omeny, kad lietuviai išsiskiria iš vietinių :)

kolbutė rašė...

Sutinku, atrodot gražiai.
Pastebiu ir rankinuką bei kaklo papuošalą, kuriuos taip stropiai gaminai. Norėjau tik sužinoti iš kur tokią gražią suknelę traukei? :)

agnė rašė...

Ačiū už komplimentus, Astute :)
O suknelė, nepatikėsi, nors „Made in USA“, savu laiku pirkta Londone :)
Beje, čia suknelė + bliuzelė po apačia ;)

kolbutė rašė...

Iš tiesų, geras derinys ir atrodo labai elegantiškai

Anonimiškas rašė...

Puikiai abu atrodote! Smagu buvo pamatyti, nes retai matau taip abiejų kartu nuotraukas:) O juoda spalva...be žodžių...Tik aš dabar su ja vargstu, nes tuoj prisiglaudžia kuris nors potencialus "tepliotojas" :D

agnė rašė...

Ačiū, Austėja :)
O dėl juodos, įtariu su balta tau tas pats... Tiesiog toks metas - vieniems anksčiau, kitiems - vėliau ;)