2009 m. kovo 10 d., antradienis

Kas aš?

Kas jau kas, bet aš už įvairiausių testų užsikabinu gan lengvai. Aišku, jei tie testai įdomūs :)
Vienu iš tokiu pasirodė pas Austėją blog'e rastas testas, kuris priminė Socioniką.

Pasigilinusi, pamačiau, kad iš tiesų tie tipai yra suskirstyti pagal tą pačią sistemą. Tačiau įdomu tai, kad nei tuomet, kai būdama mokinė, domėjausi tais 16 asmenybių tipų, nei dabar, neradau to vienintelio tikrojo tipo, kuriam priklausau – kaip minimum du aprašymai visada yra kažkur šalia tos tikrosios manęs :)
Tuomet man buvo artimiausi Hekslio (ENFP) ir Dostojevskio (INFJ) aprašymai, o dabar štai pagal šiandienos testus turėčiau būti arba INFP (Diuma) arba ISFJ (Dreizerio) tipas, nes abiejų tų INFP ir ISFJ aprašymai tinka maždaug 90%. Tačiau viename koją pakiša sakinys, kad turėčiau būti labai gabi kalboms (o taip tikrai nėra, nes net su anglų kovoju iki šiol) bei kad turėčiau turėti sugebėjimų mokyti kitus (ką gal man ir sektųsi daryti, bet labai to nemėgstu); kitame gi tipe netinka tokie sakiniai, kaip „ISFJ tipo žmonės dažnai kenčia nuo nepakankamo jų įvertinimo“ (sakyčiau, mane apskritai trikdo toks dalykas, kaip vertinimas) bei tai, kad man turėtų būti „sunku ‘judėti toliau’ po santykių nutrūkimo“ (cha, paklauskit tų, kurie mane pažįsta, ar tik yra ne priešingai :)

O dar įdomiau yra tai, kad skaitant apie tą patį tipą vienoje svetainėje, kur tipai tomis raidžių kombinacijomis suskirstyti, ir skaitant aprašymus, pavadintus žmonių vardais, bet lygiai taip pat turintys tą patį raidžių atitikmenį; mano akimis žiūrint yra labai skirtingi.. Tai va ir žinokis sau žmogau, kas tu iš tiesų esi :))

Na bet suma sumarum visai įdomu buvo eilinį kartą pasikapstyti po save.

2 komentarai:

A-namas / Ignas rašė...

eh, į astrologiją matau tavęs neperviliosiu.. :) ten ne 16 o 12*12*12*... tipų. Nors tikrai gal per daug :) Foto nereali. Kaip kūdikis..

agnė rašė...

Į astrologiją? Uoj ne, ačiū :) Turėjau kažkada šitą baisią priklausomnybę, tad šiandien esu labai laiminga, kad iš jos savu laiku išsikapsčiau :)