2009 m. birželio 22 d., pirmadienis

Mano šaldytuvas

Iki atvažiavimo į JAV niekuomet neturėjau problemų su šaldytuvu ar su jame esančiais produktais. Gyvenant Vilniuje jis iš viso pas mane būdavo pustuštis, nes dažniausiai maisto nusipirkdavau tai dienai, pakeliui iš darbo užsukdama į parduotuvę. Londone irgi – jei pirkdavau ne vienai, tai dviem, na... maksimum trims dienoms, todėl labai šauniai „tilpau“ į vieną šaldytuvo, kuriuo dalinomės trise, gyvenę tame pačiame name, lentyną. Dabar gi, kai paprastai perkam maistą vieną kartą per savaitę, pastoviai kariauju su vieta šaldytuve, o šalia to pastebėjau, kad nebe pirmą kartą erzina tai, jog prikrovus pilną šaldytuvą, po 2-3 dienų pasimiršta, ką pirkom, tad būtinai kas nors, papuolęs į šaldytuvo galą, ima ir sugenda... Baisu...

Kurį laiką niekaip neatėjo į galvą, kaip išspręst šią problemą. Įvairių daržovių, iš parduotuvės atkeliavusių celofaniniuose maišeliuose, nesinorėdavo ištraukt, kad nesuvystų ir nesudžiūtų. Bet viskas maišeliuose mane dar labiau siutino, ypač jei, kaip minėjau, sugesdavo.

Pagaliau atėjo išganinga mintis (ir kur ji buvo anksčiau?), kad daržoves galima būtų laikyti šaldytuvo apačioje esančiuose stalčiuose (gal jie tam ir skirti? :)) Prisipažinsiu, absoliučiai nepamenu, kas juose pas mus būdavo laikoma vaikystėje, todėl dabar tie stalčiai vis likdavo pustuščiai... O užkrauti ant jų esančioje lentynoje besipuikuojančiais produktais iš vis likdavo nematomi ir užmiršti...

Taigi. Ėmiausi maisto laikymo šaldytuve revoliucijos. Mečiau lauk visus celofaninius maišelius, išdidžiai ištraukiau viską į dienos šviesą ir pergrupavau: į apatinius stalčius nukeliavo visos pagrindinės daržovės (tiesa tik ilgieji burokėliai kol kas liko gulėti kaip buvę, be idėjos, kur ir kaip juos sukišti. Ir šparaginių pupelių maišas, kuris keliaus vakare ant stalo), o visa kita erdviai pasiskirstė po lentynas. Neįtikėtina, kad praktiškai visa tai, kas vos, regis, tilpo dviejose giliose lentynose, sutilpo į du kompaktiškus apatinius stalčius...



Tai va, čia taip man būna, kai trūksta kantrybė su ilgai neišspręsta problema... Sekantis objektas mano taikinyje – arbatos ir puodelių spintelė, kurioje irgi kažkaip viskas persimaišė su laiku... :)

15 komentarai:

Milda rašė...

Man irgi atrodo kad tie stalciukai skirti butent darzovems - tad mes ten jas ir laikom, tik beda kad saldytuvas pradejo varveti, tai galiausiai darzoves atsiduria baloj.. vel negerai :)

agnė rašė...

Žiupsneli, tai va, gerai, kad kartais imi žmogus ir praregi :)
O balos tai tikrai negerai... :(

Dalius Simanavicius rašė...

nu bet ir pasvarstymai pas tave - nu tai aišku, kad daržovėm tie apatiniai stalčiukai, aišku kaip 2x2:)))
Dėl tvarkos šaldytuve - pas mane ji visad yra nes papraščiausiai kad ji ten būtų reikia TIESIOG KASDIEN SKIRTI TAM 5 minutes laiko ir viskas. Nes jei tai darai tik priešokiais tai nieko gero, čia kaip ir dantis valyt, kai tai tampa įpročiu reflexo lygmeny viskas ok su tvarka šaldytuve:)))

agnė rašė...

Kam 2x2, o kam, kaip matai, metų reikia, kad tai išsiaškintum :))

agnė rašė...

Taip jau yra, kai prieš tai tiesiog įpranti kažką daryti KITAIP, vedinas kažkokių kitokių aplinkybių, kuriose tiesiog NEBUVO tokio daikto, kaip tie stalčiai :D
Ne veltui sakoma: „Pripratimas – antras prigimimas“

lukosiusg rašė...

Didysis klausimas kuris mane kamuoja. Kodėl nebeperki tik dviem dienom į priekį? Prekybos centrai sužlugdė mažąją prekybą?!

agnė rašė...

Tiesiog parduotuvės per toli, kad kas dieną į jas patogu būtų važinėti, be to daug kas parduodama labai didelėmis pakuotėmis, nepritaikytomis vienos-dviejų dienų vartojimui :)

O dėl mažs prekybos – irgi – mažų maisto parduotuvėlių iš viso čia neteko matyti. Tik prekybos centrai, deja...

Dalius Simanavicius rašė...

mažų krautuvėliū renesansas jau čia pat. Ačiū dievui, užknisa tie prekybcentriai iki gyvo kaulo. O va Vilniuje iš viso cool - kaip grybai po lietaus pradėjo dygti Ūkininkų tirgeliai, kur gali visko be jokių E ir kitokio šūdo be kurio neapseina nei vienas prekybcentrių gaminys nusipirkti kiaurą savaitę, visą darbo dieną. Pagaliau.

Unknown rašė...

Prajuokinai su tais stalčiukais. Nežinau kada aš tai suvokiau, bet jau senokai į juos pakuoju daržoves;) man va tik su durų lentynėlėm bėda, labai jau jos per mažos o padažiukų ir t.t. labai per daug mūsų šaldytuve.

Akvile rašė...

Salotos tuose stalčiukuose ilgiau laikosi, jei jas išpakuoji iš visų celofanų, nuplauni ir drėgnas susuki į drobinį rankšluostėlį. Sėkmės pratinantis prie naujos tvarkos ir išsaugant nusipirktus produktus :)

agnė rašė...

Akvile, super, reikės su drobe pabandyti :)
Pirma ekperimentinė savaitė visai gera buvo, daržovių išmesti neteko, niekas nei supelijo, nei supuvo, nei kaip kitaip apgedo, tik gal kiek apvyto salotos... tai va, tavo patarimas tiesiai į dešimtuką ;)
Ačiū :)

agnė rašė...

Astule. mes tai kažkaip susisukam su tais šonais - matomai nesam mes per daug visokių padažų mėgėjai, o pagrindiniai buteliukai telpa :)

Mike rašė...

kaip žmonės žino, kokiam skyrelyje ką laikyti?? pas mane AEG, didelis, viskas tilptų, bet kaip sugrupuoti???

šaldytuvai rašė...

Na aš tai visada daržoves laikau tuose apatiniuose stalčiukuose, bet pas mane vis tiek taip gražiai viskas nesusigrupuoja

Edvinas rašė...

super vaizdelis šaldytuvo, mes kai nusipirkom naują senam išsikvietėm epa.lt, kad išvežtų, tai prie to pačio dar ir seną skalbimo mašiną įdavėm, buvo proga atsinaujinti prie to pačio