2008 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Filmai

Šeštadienį, bepietaujant pas anytą ir brolienę, kalbėjomės apie vandenį. Be abejo, tokia tema iš kalbos išejo pasižiūrėjus filmą „Vanduo“, apie kurį buvau užsiminusi anksčiau. Mat mano brolienė yra dirbusi su vandens filtravimo sistemomis, todėl tema apie vandenį jai tikrai artima ir suprantama.

Na o šiandien, ieškodama to filmo anglų kalba, atradau neblogą blog'ą (kaip paradoksalu bebūtų – lietuvišką), kuriame – įvairūs panašaus pobūdžio filmai ekonomikos, ekologijos, medicinos ir kt. temomis. Siūlau radus laiko pasidairyti po jį ;)

5 komentarai:

kolbutė rašė...

prie progos dar gali pasižiūrėti meninį 2005 metų indų-kanadiečių filmą "Water" (directed and written by Deepa Mehta). Ten gvildenamos dar kitos problemos...

agnė rašė...

Mačiau kažką tokio internete, reikės atkreipti dėmesį, ačiū :)

Daktaras rašė...

O tu gal kartais visgi radai anglišką to filmo versiją?

agnė rašė...

Radau tik kad toks yra, galima nusipikrti DVD labai norint, bet pačianm nete neradau, kad kur būtų įkeltas. Kaip suprantu, tik šiais metais jis įgarsintas angliškai, tai gal vėliau kur atsiras.

A-namas / Ignas rašė...

oi, rusiškos dokumentikos reikia vengti kaip velnio. Bent jau žonot kas tai yra. Aš daug jos žiūriu, bet aiškiai matau/suprantu kad ten bent 50% yra melas ir fikcija. Tiesiog reikia pakankamai suaštrinti vidinę filtro sistemą kad matyt tuos likusius 50% tikėtinos tiesos. Yra filmas Vanduo 2, yra ir Pelėsiai - atseit tai visuotinis blogio įsikūnijimas :) tai labai specifinis fikcijos žanras. Įdomu, ar patys RU žiūrovai tai supranta? Rimtesni RU žmonės žinau neretai iš to tyčiojasi.