2008 m. lapkričio 29 d., šeštadienis

Avižiniai tinginių blynai

Paprastai šeštadinio rytais Darius kepa blynus. Tačiau aš turbūt esu iš tų, kurie nemėgsta ilgai užsitęsusių tradicijų :) Mėnesį-du – gerai, bet paskui duokit ką nors naujo :) Taigi, šįryt sugalvojau, kad blynai atsibodo. Ir prisiminiau vieną tokį prieš 10 metų, studijų laikais kažkur rastą avižinių blynų receptuką. Atradau jį tuomet, kai tik pradėjau gyventi viena, o dėl tinginystės eiti į parduotuvę šaldytuvas buvo tuščias... Valgyti visgi norėjosi :) Suradusi spintelėje avižinių dribsnių, lindau į namie buvusias kulinarines knygas (nes internetas tuomet dar nebuvo populiarus) ieškoti ko nors „valgomo“... Ir radau :)

Pavadinau šiuos blynus tinginių blynais, nes juos padaryti nerealiai paprasta. O rezultate Darius pasakė, kad tokius ir mirdamas galėtų valgyti... Tai va, jei tik turite namuose avižinių dribsnių, kiaušinių ir 15 minučių, šitie blynai – kaip tik jums :) Na, jei dar abai mėgstate, žiupsnelis cinamono skonio nepagadins.

Taigi. Reikės 3 kiaušinių, šaukšto cukraus, 7-8 šaukštų avižinių dribsnių ir cinamono.

Kiaušinius su cukrumi išplakame (persistengti ir plakti iki putų nereikia), sudedame avižinius dribsnius, cinamoną, ir viską išmaišome. Visa tai paliekame dešimčiai minučių, kad dribsniai kiek pabrinktų. Per tą laiką galima paserviruoti stalą, pasidaryti arbatos, išimti iš šaldytuvo grietinę, pažiovauti, užkaisti ant ugnies keptuvę su trupučiu aliejaus. Kai jau pasidarysite arbatos, išsižiovausite, o aliejus bus gerai įkaitęs (!), šaukštu į keptuvę dėkite tą kiaušinių-dribsnių masę, formuodami blynus :) Viena pusė turėtų kepti apie 1 minutę. Na gerai, 2 minutes. Bet antra pusė tai tikrai iškeps per 1 minutę, gal net greičiau. Valgoma su grietine.

Jei jūsų keptuvė tokia, kaip mūsų, o t.y. apie 30 cm diametro, tai griečiausiai gausis viso 10 blynų (2 keptuvės) Mums dviems tokio kiekio pusryčiams užteko. Na o jau jūs žiūrėkite pagal save :)
Skanaus, jei sugalvosite pasinaudoti kada šiuo tinginių receptu :)

2 komentarai:

Živilė rašė...

Jau porą kartų gaminau šiuos blynukus. Labai skanūs gavosi, nepaisant to, kad praktiškai nemirkiau... Šiekt tiek kietoki, kaip riešutėliai gavosi :)))) Sakau gal per naktį galima tešlą šaldytuve palikti, o ryte sau smagiai išsikepti blynelių. Pasaka, o ne rytas :)))) Ačiū už idėją :)

agnė rašė...

Živile, labai džiaugiuosi, kad patiko :)
Skanaus!!! :)