2008 m. liepos 7 d., pirmadienis

Šestadienis miške

Tuomet, kai užmiršti, kas yra uodai, laikas traukti į gamtą prisiminti...

Taip padarėme ir mes, praėjusio šeštadienio rytą prisijungdami prie kitų bičiulių, kurie viename Viskonsino valstijos miške stovyklavo jau nuo penktadienio. Peržiūrėję organizatorių darytas nuotraukas supratome, kad daug įdomios veiklos jau spėjome praleisti, tačiau ir be to smagiai pasibuvome.
Viso susirinko virš dvidešimt žmonių, kurie laiką leido žaisdami dažasvydį, važinėdamiesi keturračiu, šaudydami iš lanko, ieškodami iš anksto paslėpto „lobio“, supdamiesi hamakuose, žaisdami vakare prie laužo gerai visiems žinomą žaidimą „Mafija“ ir kt.

Beje, pirmą kartą teko sėdėti aplink laužavietę, kuri saugumo sumetimais yra iškastoje duobėje (mat aplinkui esantis pušynas labai sausas). Pradžioje buvo keista matyti laužą tarsi po kojomis, tačiau paskui pasirodė, kad tai – verta dėmesio idėja, kurios dėka nereikia saugotis iš laužo šokinėjančių žarijų ar bijoti kokio benusiritančio degančio rąsto.
Taip pat iš naujai išbandytų dalykų buvo ir lauko dušas – žmogaus ūgio palapinė, kurioje pakabintas specialus vandens maišas su apačioje pritaisyta šlangele bei maža dušo galvute. Super reikalas, kai greta stovyklos nėra nei upės, nei ežero.
Na o trečiasis naujai išbandytas dalykas buvo ant iešmo kepti... zefyrai... Manau, kad toks delikatesas kada nors ateis ir į Lietuvą :)

Sekmadienį pasistengėme išvažiuoti gan anksti, idant išvengtume eismo kamščių, kurie susidaro kaip ir kelyje Klaipėda-Vilnius po tokių ilgų savaitgalių. Ir nors laiko pabūti gamtoje nebuvo super daug, tačiau ir to pakako, kad grįžę namo nuo deguonies pertekliaus visą likusią dienos dalį būtume apspangę, o nuo uodų pertekliaus įgytume norą artimiausiu metu nepasirodyti miške :)

Kaip ten bebūtų, stovyklavimas miške mane visuomet grąžina į mokyklos laikus, kai dvi savaites praleisdavau orientacinio stovykloje. Dabar turbūt sunkiai išbūčiau tokį laiką kiek toliau nuo visų patogumų, todėl peršasi tik viena išvada – senstam :)

Na o čia keletas akimirkų iš stovyklavietės:


Daugiau nuotraukų iš visų trijų dienų miške galima pasižiūrėti viename ir kitame stovyklos šeimininkų nuotraukų albume.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Aaa... O aš vakar, kai davei nuorodą, žiūrėjau žiūrėjau į tą laužą duobėj ir vistiek nieko nesupratau. Dabar jau aišku :-D

agnė rašė...

:))