2010 m. rugsėjo 25 d., šeštadienis

HDR žaidimai

Kas per vienas tas HDR paklausit? Angliškai tai šifruojasi kaip High Dinamic Range, lietuviškai būtų kažkas panašaus į platų dinaminį diapazoną... Plačiau apie tai nesiplėsiu, nes galite apie tai pasiskaityti internete, kad ir pvz., čia.

Na, o užsiėmiau šiais žaidimais (tikrąja šio žodžio prasme), kaip visada, vedina FB besimokančiųjų fotografuoti „komandos“.

Pradžioje bandžiau pamedžioti kadrų aplink namus...
(spauskite ant nuotraukos, jei norite pamatyti didesnį vaizdą)



Tačiau, savaime suprantama, šiais dviem vaideliais nepasitenkinau, todėl ištempiau Darių į Čikagą...  :) Juodai baltą reportažą iš tos dienos jau matėte, o štai šios HDR medžioklės laimikis buvo toks:

Akis

Kiniečių kvartalas

Vakarėjantis miestas

Buvo ir daugiau vaizdelių, su kuriais žaidžiau, bet su jais taip ir liko „kažkas ne taip...“, tai nesirodysiu. :) Finale nepasitenkinau ir šiuo laiminkiu, todėl, kai temą pratęsė dar kelioms dienoms, apsidžiaugusi dar sykį išėjau apsidairyti aplink namus :)

Nežinau, ar čia dėl to, kad pasipainiojo dėkingesni kadrai, ar dėl to, kad kiek pramokau elgtis su ta HDR technoogija, bet tai, ką „sumedžiojau“, man visai patiko :)

Pakeliui pasipainiojusi realybėje visai neišvaizdi,
o nuotraukoje man visai patikusi kavinukė...

Gėlės ir vaikinas prie durų... :)

Nors tokių dalykų kaip transporto priemonės paprastai nefotografuoju, tačiau šis spalvingas motociklas, stovėjęs prie namų esančioje stovėjimo aikštelėje, patraukė mano akį... Visaip ten aš į jį taikiausi, bet fonas buvo ne itin dėkingas, tai teko pasitenkinti tokiu štai rakursu...


Iš tos pačios automobilių stovėjimo aikštelės :)

Na ir, mano laimei, čia jau ruošiamasi Halovynui,
tad prie namų ima rastis tokios štai ir kitokios lėlės...

Tai štai, tam kartui HDR žaidimai baigėsi.
Iki šiol tai buvo turbūt pati įdomiausia tema, žiūrėsim, kas bus toliau :)
Iki kitų fotografinių žaidimų! :)

2 komentarai:

VenusOfAir rašė...

Sveika. Man labai patiko akis. Nesuprantu kodel Lietuvoje nera tokiu skulpturu, o tik visokie metaliniai "didziavyriai"... Dar vakarejantis miestas- gera nuotrauka. Tokia siek tiek bauginanti:)As siuo metu taip pat pafotografuoju. Man ruduo ir jo spalvos labai patinka:)

agnė rašė...

Ačiū, VenusOfAir :)
Manau, kad didžiausia Lietuvos meno (ir ne tik) problema yra norėjimo iššokti aukščiau bambos... Vis tas kažkoks nepilnavertiškumo jausmas...
Tuo tarpu genialumas visuomet slypi paprastume... :)