2010 m. vasario 19 d., penktadienis

Trečias kartas nemeluoja :)


Na ką, trečias bandymas iškepti Cannelés Bordelais, turiu pasakyti, pavyko, ir netgi labai. :)) Kur nepavyks, jei net specialią formą nusipirkau internete ir iškart puoliau išbandyti vos jai atkeliavus. :)
Nepaisant to, kad pyragėliai gavosi tokie truputį „girti“ savo forma (mat neradau kol kas būdo, kaip tą silikoninę formą tiesiai padėti ant per retų orkaitės grotelių), jų neliko praktiškai akimirksniu... Teko kovoti su Dariumi, kuris grįžęs iš darbo užpuolė šiuos skanėstus, šį kartą jam laaabai patikusius :) Žodžiu, po truputį įvažiuojame į saldumynų gaminimo technologijos vėžes :)

Tiesa, receptą kiek pakoreagavau pagal save :) Maniškio proporcijos tokios:

100 g (arba 2 kupini šaukštai) miltų
100 g (arba 3 kupini šaukštai) cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
50 g sviesto
0,5 l pieno
3 šaukštai romo (kad mažai nepasirodytų)
2 šaukštai vanilės ekstrakto

Gaminu taip: sumaišau miltus, cukrų (naudoju rudajį cukrašvendrių) ir druską, tuomet gerai įmaišau į šią birią masę kiaušinius, ištirpdau sviestą, kurį irgi supilu, vėl viską išmaišau, tuomet tame pačiame puodelyje pakaitinu iki užvirimo pieną su vanile ir romu, visa tai supilu į tešlą, gerai išmaišau ir atvėsinusi palieku stovėti parai šaldytuve.
Formeles prieš kepdama patepu sviestu, cukraus į jas neberiu, kaip buvo rekomenduotina, man skaniau be jo, ir voila, kepu bei bandau spėti valgyti, kol niekas kitas iš po nosies nenugvelbė :)

Pirma partija, tiesa, ši kartą gavosi ne visai fotografuotina, tai ji taip ir liko tik mano atmintyje (bei skrandyje, kas be ko) – matomai neatitaikiau temperatūros (buvo per žema). Tačiau antrą partiją (mat į vieną formelę visa tešla vienu kartu nesutilpo) kepiau 10 min 500ºF temperatūroje (260ºC), paskui apie 80 minučių 350ºF (~180ºC) karštumo orkaitėje, ir viskas gavosi super :)

Skanaus :)

18 komentarai:

kristina rašė...

Agne, parodyk kokia formele naudojai, ir taip pat kiek laiko ir kokioje temperatureje (F) kepei? Bandysiu!

agnė rašė...

kristina, nusipirkau štai tokią. Pirkau iš čia. Tiesa, pamiršau paminėti, kad čia mini formelės, kurių aukštis - apie 3 cm :)

agnė rašė...

P.S. Apie temperatūrą papildžiau įraše ;)

kristina rašė...

Oho, rizikavai kad ta formele istirps, kepdama 500F, nes ji tik iki 500F tik ir raso kad galima naudoti. Hmm, man vis dar nedrasu silikone kepti tokioje aukstoje temperaturoje. Idomu, o ar galima is sitos teslos kepti kaip ir idesni pyraga?

agnė rašė...

Kristina, na, buvo ten gal keli laipsniai žemiau 500, tiksliai nežinau, pas mane taip plius minus tik temperatūra nusistato... Bet kokiu atveju, neištirpo ta forma :)

Nemanau, kad koks pyragas išeitų iš šitos tešlos, nes ji pakankamai skysta...

IRRI style rašė...

oooo kokie skanučiai gavosi !!!! na reikės tešlą užmaišyti - jie tiesiog idėalūs pusryčiams ar pavakariams !dievulėliau, jau taip nekantrauju mažyčius išsikepti:)

IRRI style rašė...

P.s. na ir kaip arpajutai skonio skirtuma? man tai labai skiriasi tų, kur lygiose formelėse kepti ir tose tikrose canneles formelese ;)

agnė rašė...

IRRI, jep, skonis absoliučiai kitoks!!! Gyvenime nebūčiau pagalvojusi, kad nuo formos priklauso skonis... Kai kepiaus didelėse nereantuotose, visiškai nesusidarė ant paviršiaus tas karamelinis sluoksnis...

Beje, taviškė formelė jau supakuota, už pusvalandžio varau į paštą ;)

Milda rašė...

Aš silikonines formeles visada dedu ant metalinės sausainių skardos. Kitaip - didelis vargas jas ten sudėt neišvertus :)

agnė rašė...

Žiupsneli druskos, taigi va, tame ir bėda, kad pas mus tokios orkaitėje nėra, o kai laikinai gyveni kažkur, tai bandai išvengti pirkimo tų dalykų, be kurių gal galima kažkaip išsiversti :)

Milda rašė...

Aš laikinai gyvenu kažkur, bet turiu baisingą kalną virtuvinių rakandų. Turbūt 10 dežių. Rimtai. Tai - liga. :)

Bet ta sausainių skardutė tai tokia mažytė ir plonytė, kad vietos neužima. Be to, turint galima užsikrėst sausainių kepimo manija :)

agnė rašė...

Žiupsneli, kad aj, aš neypatinga saldumynų mėgėja, tik šiaip vat IRRI sugundė šitais saldumėliais :) Kepiniai (o ypač saldūs) - ne mano sritis :) Net Kalėdoms šližikus pas mus namie mano vyras kepa, o ne aš :))

IRRI style rašė...

Agne, labai paprasta tokią minkštutę tuščią kepimo formą perkelti ant grotelių ir tada į ją sulipstyti tešlą o iki orkaitės nuneši su visomis grotelėmis - išbandyta praktiškai ;)

agnė rašė...

IRRI, kažkaip man nepavyko tokiu būdu, pas mane grotelės (vien lygiagretūs „pagaliukai“) su maždaug 3 cm tarpais, kurie pasirodė per reti tokiam reikalui... :/ Nieko, ką nors sugalvosiu ateityje ;)

IRRI style rašė...

uiii, teisingai, čia juk mini :) nes su tomis normalaus dydžio tai viskas ok, visai užsimiršau. Na, savųjų sulauksiu, pažiūrėsiu kaip man seksis ant grotelių mini nutupdyti :)))

IRRI style rašė...

rodos, formeles jau atkeliavo iki manes ;)valioooooo, tik stai, jas is pasto teks atsiimti po savaiteles, kai tik grisiu i Vilniu ;)

Anonimiškas rašė...

Gal gali imesti nuoroda kur nusipirkai tokia kepimo forma? :)

agnė rašė...

Anonime, pirkau štai čia.