2008 m. rugsėjo 25 d., ketvirtadienis

Gyvenimo pasiūlymai

Tokia esu, kad dažnai priimu bet kokį pasitaikiusį pasiūlymą, net nesusimąsčiusi, ar tai yra gerai, ar ne. Anksčiau tokie pasiūlymai būdavo įdomus gyvenimo iššūkiai, suvedę su įdomiais žmonėmis, atvėrę daug įdomių gyvenimo perspektyvų. Tačiau šiandien, gavusi vieną pasiūlymą ir, aišku, iš karto sutikusi jį priimti, po keleto minučių suabejojau... O ar man to tikrai reikia?..

Tai buvo žurnalisto Pauliaus pasiūlymas atsakyti į anketą apie save bei apie šį mano dienoraštį. Atsakymai kartu su trumpa info apie mane bei mano nuotrauka publikuotųsi 60 tūkstančių tiražą turinčiame savaitraštyje. Beieškodama kokios portretinės geros kokybės savo nuotraukos pagalvojau, kad reklama man kaip ir nereikalinga... Tačiau pagalvojau, kad į anketos klausimus įdomu būtų atsakyti sau pačiai :)

Taigi, tokie klausimai, tokie mano atsakymai (:

1. Jūsų vardas, pavardė. Kuo užsiiminėjate gyvenime?
Klausimas, į kurį visai nėra noro atsakinėti viešai spaudoje :)
O draugams į antrąją klausimo dalį atsakyčiau, kad gyvenime užsiiminėju tuo, kas pagauna mano dėmesį ir tuo, apie ką rašau dienoraštyje... :)

2. Kada ir kokiu tikslu įkurtas dienoraštis?
Čia buvau priversta atsiversti pirmąjį puslapį ir pasižiūrėti (vis ta sklerozė:). Taigi – dienoraštis įkurtas prieš 9 mėnesius, tuomet, kai atsibodo giminaičiams ir pažįstamiems atsikirai siuntinėti laiškus ir pasakoti, kaip man sekasi, kuo gyvenu, ką darau :) Pagalvojau, kad bus daug papraščiau nusiųsti nuorodą į vieną ar kitą įrašą, nei visiems rašyti tą patį per ta patį...

3. Kuo jūsų dienoraštis išskirtinis?
Keistas klausimas. Tuo, kad jis mano :) Jis išskirtinis tiek, kiek esu išskirtinė aš. O ar aš esu išskirtinė? Kaip ir kiekvienas iš mūsų – vienintelis ir nepakartojamas.

4. Kokie trys įrašai buvo patys populiariausi per visą blogo egzistavimą? Jeigu nėra statistikos, tai kurie įrašai sukėlė daugiausia komentarų, diskusijų?
Kadangi statistikos nevedu, kurie buvo populiariausi, tai nebent pagal komentarus galima būtų atrinkti, nors nemanau, kad tai susiję su tų įrašų populiarumu – manau, kad tai dėl to, kad dauguma mano skaitytojų linkę daug dalykų apmąstyti tyliai arba kitais kanalais pakomentuoti vieną ar kitą mintį...
Bet, visgi jei sprendžiant pagal komentarų skaičių, daugiausiai dėmesio susilaukė trumpas įrašas „Maža smulkmena“, fotoreportažas „Metai“ apie keturis metų laikus pro langą ir įdainuota „Lietuva“.

5. Kaip keliate dienoraščio lankomumą? Kaip jį populiarinate?
Absoliučiai niekaip. Neturiu tokio tikslo :) Žinau, kad kai kurie draugai yra įsidėję mano dienoraščio nuorodą savame dienoraštyje, ir tai, manau, netgi daugiau nei reikia – jei kam įdomu, manau natūraliai atras kelią į mano mintis :)

6. Kokios gero dienoraščio sėkmės priežastys?
Aš sėkmę matau pozityviose mintyse. Nes jų visiems reikia. Jų visi ieško, kokia tai tema bebūtų.
Kitas dalykas – tai turi būti gyvos, „neišprievartautos“, kaip aš vadinu, mintys. Tos, kurios gimsta natūraliai, o ne tik todėl, kad „seniai berašiau, todėl reikia..“

7. Kokia jums iš dienoraščio nauda?
Iš dalies tai panašu į 2 klausimą, todėl dalis atsakymo - jame. O šiaip – nuo pat vaikystės buvau įvairaus plauko „metraštininkė“. Mėgstu užfiksuoti tai, kas vyksta aplink. Tokia dienoraščio forma pasirodė visai tam tinkama šiuo gyvenimo periodu...

8. Kokios didžiausios problemos kyla rašant dienoraštį?
Jei matyčiau kokias nors problemas, matomai nerašyčiau :) O jei tokių buvo pradžioj, matomai išsprendžiau jas ir jau pasimiršo, kokios jos ten buvo :)

9. Ar gyvenimas pasikeitė po to kai pradėjote rašyti blogą?
Nepastebėjau. Gal atsirado daugiau laiko, nes sumažėjo el. laiškų apimtis, kuriuose reikia pasakoti, kuo gyvenu :)

10. Kur įsivaizduojate savo blogą po penkių metų?
Niekada negalvojau apie tai. Gali būti, kad jo visai nebebus :) O jį pakeisk kokia dar naujesnė įvykių fiksavimo technologija... O gal atvirkščiai – išlįsiu iš kompiuterio ir pasinersiu, pvz, į kokį „scrapbooking'ą“ :)

11. Kiek valandų per dieną skiriate savo dienoraščiui?
Labai įvairiai. Minčių kiekis tiesiogiai proporcingas laikui, kurį tam skiriu.

12. Ar skaitote kitų žmonių dienoraščius? Jei taip, kiek valandų per dieną?
Paskaitinėju savo draugų bei pažįstamų naujus įrašus. Irgi užtrunku, manau, ne per daugiausiai, apie 0.5-1 val... Būna dienų, kad užklystu ir į nepažįstamas „lankas“, bet ne per dažniausiai...

13. Ar verta blog'inti? Ar verta skaityti blog'us?
Požiūrio reikalas :) Jei gauni iš to kažką naudingo, be abejo, kad verta – kitaip gal nei rašytum, nei skaitytum jų :)

14. Palinkėjimas kolegoms blog'eriams ir blog'ų skaitytojams.
Atsirinkti, kurios mintys ir įsitikinimai yra mūsų pačių, o kurie tik primesti kitų...:)

P.S. Ir visgi įkalbėjo mane tai publikuoti. Na, gal išgyvensim :)
Ech, reikia mokytis nebūti tokia patiklia :)

3 komentarai:

Daktaras rašė...

Na bet klausimai žurnalisto tai fantastiški :))) Beje, o čia kuriame savaitraštyje bus išpublikuota?

agnė rašė...

:) „Laisvalaikyje“ ;)

Justinas Beinorius rašė...

Agne, aš manau, kad gerai padarei - prisidedi prie tinklaraščių populiarinimo Lietuvoje. Ne visi rašo tik sau ir šeimai :-)

Justinas,
slave.lt