Kai pagaunu save, kad užsiciklinau su tam tikrais kasdieniais patiekalais, ateina toks laikas, kai pradedu improvizuoti (nes, kaip žinia, labai nemėgstu receptų knygų :)
Taigi, pasukusi galvą, prisiminiau, kad spintelėje yra tokio daikto, kaip džiovinti jūros dumbliai, su kuriais labai seniai ką nors gaminau... Galvoje tuoj pradėjo knibždėti įvairiausi ingredientai, kurie, pasak mano nuojautos, turėjo tikti į kompaniją. Žodžiu, užmerkusi vandenyje gerą saują jūros dumblių, įlindau į spintelę ieškoti kito seniai beragauto produkto – perlinių kruopų. Jos keliavo į puodą virt. O kol tie du procesai tęsėsi, aš iš šaldytuvo išsitraukiau porą raugintų agurkėlių, kuriuos supjausčiau gabaliukais, susiradau dar sezamo sėklų, o čia po ranka pasipainiojo iš darbo grįžęs Darius su kokia tai šalto rūkymo lydekinių šeimos žuvele, vardu saira (man ji pasirodė panaši į sumažintą skumbrės variantą, nors vietoj jos, manau, kokie šprotai visai sueitų...) ir voila... Atvėsinau išvirtas perlines kruopas (sumetusi jas į sietelį ir perpylusi šaltu vandeniu), nusunkiau dumblius, pagardinau viską šlakeliu aliejaus, citrinos sultimis, šiek tiek druskos ir šaukštu medaus, o tada beliko apsivalgyti... :)
Ir ko ne rytietiškų salotų lietuviškas variantas? :)) Skanaus!
Chelsea Flower Show“ – Metų Sodininkų Šventė
Prieš 2 mėnesius
0 komentarai:
Rašyti komentarą