Jau ne kartą taip nutiko, kad su mama bekalbėdamos telefonu ar per skaipą, nejučia pasikeičiame kokiais nors receptais. Tiesiog – pasakoji, pvz., ką gaminai vakar, o mama sako: „O kaip tu tai gaminai?“ Na, ir papasakoji... O štai prieš keletą savaičių mama pasakojo apie jos darytus pietus visai brolio šeimynai, kurių metu vienas iš patiektų dalykų buvo blyneliai su špinatais. Tąkart suklusau aš: „O kaip tu juos darai?“ Pasirodo, viskas labai paprasta.
1. Užmaišai tešlą paprastiems lietiniams (mano tešla paprastai tokia: 1 kiaušinis, žiupsnelis druskos, miltų ir vandens „iš akies“, o kai tešla tampa reikalingos konsistencijos, įpilu šaukštą-du aliejaus – kad nereikėtų papildomai jokių riebalų kepimui).
2. Smulkiai supjaustai vieną stambų arba du nedidelius svogūnus ir apkepini juos svieste. Įberi druskytės. Kol svogūnai kepinasi, susipjaustai gerą didelę saują (150-200 gr) špinatų ir meti į tą pačią keptuvę. Viską pakepini, o kai jau išjungi keptuvę, ant visos tos svogūnų-špinatų masės uždedi plonas riekeles sūrio (aš ėmiau Rokiškio sūrį) ir palieki tą sūrį lydytis.
3. Tuo tarpu kepa blynai, į kuriuos imi ir dedi įdarą, esantį keptuvėje, imdamas gražiai, kad ir svogūnų-špinatų masė būtų, ir sūris ant viršaus.
4. Kai ateina metas valgyti, apkepini blynelius ant sviesto, pasigardini grietine ar kuo kitu, kas patinka, ir voila :)
Žodžiu, kaip suprantate, prisiruošiau ir aš pagaminti šių blynelių, nes Darius vos išgirdęs apie tokius blynelius iš karto pasakė, kad turėtų būti skanu... Čia tik aš keletą savaičių niekaip nesugebėjau iki jų prisikasti... :)
Žodžiu, Darius, kaip pastovus mano ruošiamo maisto vertintojas, ilgai neištarė nei žodžio, nes vis tęsė tokį pasimėgaujantį „Mmmmmmm..... Mmmm...........“ Galiausiai pasakė: „Nu labai skanu....“ :)
Tai va, gal kartais patiks ir jums, nes, kaip suprantate, pasigaminti juos tikrai labai paprasta. :)
Chelsea Flower Show“ – Metų Sodininkų Šventė
Prieš 2 mėnesius
10 komentarai:
Na skaniai atrodo. O kaip tas rokiskio suris? Man daugiau gal kokio Rikotos surio prie tokio recepto noretusi, o ne lydyto surio, bet nezinau. .
Nežinau, kaip ten su Rikota. Rokiškio (ar koks panašus fermentinis sūris) priduoda tam tikro prieskonio, kuris čia labai tinka... :)
o Dieve, kaip skanu, net skaitydama skanumą jaučiu :) nors jau vidurnaktis. Ačiū už receptuką! :)
Lina, tikiuosi, iki ryto pratempsi? :))
Aš va ką tik pasišildžiau vakarykščius, tai paragavau be jokios grietinės, sakyčiau kad gal dar skaniau nei su...
tie blynai tikrai labai skanus - tik rokiškio suris labai negerai - jo sudėtis labai prasta - kone daugiausia visokiu emulsikliu, dazikliu ir kitokio brudo - mes naudojam ekologišką Žemaitijos Pieno "Dobilo" 45 proc riebumo, kurio sudėtyje yra tik pienas ir naturalus fermentas. Jis irgi puikiai lydosi ir šie blyneliai gaunasi pasakiški. Po tu pietų pas mama Rūta man irgi kažkuria dieną iškepė - nerealiai skanu buvo.
Daliau, gerai, kai tu gali ten tokio visokio „Dobilo“ rasti... Pas mus čia viskas kitaip :) Bet va nežinojau, kad Rokiškio sūryje tų visų negerumų yra... Reikės ieškoti kokio kito pakaitalo :)
labai labai skanu :) aciu uz recepta :)
Į sveikatą, anonime ;)
labai gardžiai atrodo !!! o šinatų -sūrio derinys- nerealu ;) o ir keptuvė įdomios formos - jaučiu tokius lietinius patogiau sulankstyti nei apavalius? Paprastą fermentinį pabandyk keisti į brandintą kietą sūrį - kaip parmezao ir pan. - jis žymiai sveikesnis ir mažiau visokio cheminio brudo ;)
Irri, keptuvės tokios populiarios pas japonus... Sulankstyti lietinius tai tikrai labai labai patogu tokios formos. ;)
Rašyti komentarą