2009 m. liepos 6 d., pirmadienis

Lie-tu-va

Nesu aš iš tų labai didelių patriotų, kurie aktyviai dalyvauja visokioje įmanomoje patriotiškoje veikloje, tačiau Lietuvos tūkstantmetis, liepos 6-oji ir dainų šventė mane priverčia pasijusti labai ypatingai, priverčia didžiuotis, kad esu lietuvė, sujudina viduje kažkokią baltijoskelišką dvasią... Ir man visai nesvarbu, kad neturi Lietuva tokio įvaizdžio kaip kokia Italija ar Prancūzija, man ji – pati pačiausia. O žmonių – kažkuo nepatenkintų, burbančių, piktų ir visaip kaip kitaip neigiamų – yra visur. Bet ar jie verti tokio dėmesio kaip tie, kurie iš tiesų verti pasididžiavimo, pagarbos, padėkos bei kitų panašių dalykų?..

Ta proga ir mes prisijungėm vakar prie visų, Tautišką giesmę visame pasaulyje giedojusių lietuvių. Ir nesvarbu, kad savo bute, kuriame apart mūsų pačių niekas to negirdėjo :) Vis tiek buvo labai smagu :)

Su tūkstantmečiu jus, brangieji tautiečiai! ;)

6 komentarai:

Živilė rašė...

Su tūkstantmečiu ir jūs taip pat! :)

agnė rašė...

Ačiū, Živile :)

Austeja rašė...

Agne, sveikinimai:) Mes irgi Trakuose giedojome ir žinome, kad Belgijoje tą dieną tautiečiai irgi susirinkę drauge giedojo...Net graudu kaip gražu, ar ne?

agnė rašė...

Iš tiesų gražu :)

kolbutė rašė...

Žinai, Agne, praleidau tas tūkstantmečio dienas Lietuvoje ir taip pat didžiavausi, būdama lietuve. Beje, nors ir laikotarpis nelengvas, paradoksaliai beveik nesutikau burbančių žmonių... Tūkstantmečio sveikinimai ir tau :)

agnė rašė...

Ačiū, kolbute ;)