2009 m. kovo 23 d., pirmadienis

Giminės istorija. IV dalis. Mamos genealogija

Nors dar trūksta keleto datų, tačiau iš esmės ir mamos genealoginis medis jau baigtas. Tėtės medyje buvo 7 kartos, šiame - penkios, pradedant 1889-aisiais, mano proseneliu Jonu Vilūnu. Smagu tai, kad šis medis sudarytas remiantis ne archyvniais dokumentais, bet gyvais „dokumentininkais“. Pasitelkusi pusseserės Kristinos, antros eilės pusseserės Monikos bei savo krikštatėvio Valdo pagalbą, surinkau beveik visus duomenis, kuriuos apie save papildė ir kurie kiti pusbroliai :)
Ir štai, gavosi toks klasikinis, tvarkingas medelis, atspindintis Vilūnų giminės bruožą - tvarką :)

Sugretinus abu medžius – tėtės giminės ir mamos, iš karto galima pastebėti, kad kol tėtės giminėj pasikeitė 4 kartos, per tą patį laiką mamos giminėj jų pasikeitė 5. O ar nesakiau, kad tėtės giminėj vėlyvos santuokos? Štai jums ir rezultatas. Nes mamos giminėj visi plius minus tuokėsi ir tekėjo „standartiškai“.
Na ir aišku - pažvelgus į raudonų ir žalių obuoliukų santykį, matyti, kad giminėj dominuoja moteriškės. Čia jos laimi santykiu 20:13, skaičiuojant nuo senelio kartos – nuo ten, kur matyti visas brolių ir seserų kontekstas.

Taip, kaip mano senelis Kazimieras turėjo 4 dukras, taip mano krikštatėvis Valdas dabar turi tris mergaites, o senelio sesers anūkų šakoje irgi vos vienas berniukas... ko dėka persvara išauga moteriškos lyties naudai.

Na bet šansų atsverti medį žaliems obuoliukams dar yra, o ar tai išsipildys, laikas parodys :)
Bent vienas berniukas tikrai būtų ne pro šalį kairiojoje medžio šakoje, kur vis dar laikosi Vilūnų pavardė... :)
Spauskite ant paveiksliuko, kad jis pasididintų.

2 komentarai:

Unknown rašė...

Labas Agne. Rasysiu tiesiai sviesiai - padariai nuostabu darba!Turiu omeny - gimines medzius!Pati renku medziaga,tai visa tai taip artima dusiai.... Smagu pasizvalgyt kitu duomenu pateikimo,vis dar tebeieskau savojo budo,kaip geriau pateikt,kad visiems ir viskaqs butu aisku :) Norejau pasiteirauti - ar naudojai kokia kompiuterine programa,ar viska pati braiziai - nes ir pats medis ir visi tie mazi lapeliai man taip grazu,tvarkinga...Jei ne paslaptis,isduok,kaip sukelt I kompiuteri-mana gimine irgi l.plati....

agnė rašė...

Renata, ačiū už komplimentus. Medžiams piešti naudojau Adobe Illustrator programą, kur viską iš principo braižiau pati - nuo tų mažiausių lapelių iki bendro medžio schemos. Nes kiek žiūrėjau automatinių variantų, neradau nieko, kas man tiktų ir patiktų, kad gražiai susikeltų viskas.
O susikėliau duomenis pradžioje eskiziškai ant didelio lapo, susižiūrėjau, kaip viską išdėlioti, kad viskas tipltų tada tik braižiausi viską konpiuteryje...