Užfundijo čia man anyta taip nemenkai žuvies faršo...O kad jau niekada nieko nesu iš tokio daikto dariusi, pradėjau mąstyti, ką čia skanaus iš jo pagaminus... Su žuvies kotletais terliotis nenorėjau, o ir šiaip aliejuje keptų patiekalų nesu didelė mėgėja, tad ėmiausi ieškoti, kaip kitaip susisukti. Ir štai mama pasiūlė pagaminti žuvies... „zuikį“. Idėja pasirodė patraukli, tad leidausi į medžioklę internete, kaip tas dalykas ruošiamas.
Turiu pasakyti, kad teradau vos vieną receptą, bet ir tas kažkaip neprilipo. Taigi, tradiciškai ėmiau improvizuoti... :)
Kadangi rezultatu abu su Darium likom sužavėti, dalinuosi receptu. Gal kada ir jūs susigundysite... :)
1 kg žuvies faršo
1 saldžioji raudonoji paprika
2 dideli svogūnai
3 kiaušiniai
4-5 skiltelės česnako
3-4 riekelės batono ar baltos duonos
0,5 stiklinės pieno
druskos
šiek tiek juodųjų maltų pipirų
mairūno
smulkintų lauro lapų
malto muškato riešuto
Gaminimas itin paprastas: svogūnus, paprikas ir česnakus supjaustome kuo smulkiau, batono riekeles trumpam pamerkiame piene, kad ištižtų, visus ingredientus, paminėtus aukščiau, dedam į vieną krūvą, gerai išmaišom, tuomet drebiam į kepimo formą ir į 180ºC (360ºF) orkaitę. Kepam apie 40 minučių.
Nežinau, su kuo paprastai valgomi zuikiai, bet mums labai skaniai garnyrui suėjo virtos bulvės su šviežių šilbaravykių padažiuku...
Maisto fotografuoti nelabai moku, na bet bendram supratimui, kas čia gavosi, įmetu vaizdelį... Skanaus. ;)
Chelsea Flower Show“ – Metų Sodininkų Šventė
Prieš 2 mėnesius
2 komentarai:
Grazus tas jusu zuikis as kaip tik siandien darau,ir pagalvojau gal ka nauja rasiu.neturiu paprikos tad ytarkavau morka ziuresim.
Geras receptas!
Rašyti komentarą