2010 m. gruodžio 14 d., antradienis

Žiema – kojinių mezgimo metas

Ar kas galite paaiškinti žiemos sindromą, kuomet, vos iškritus pirmajam sniegui, rankos pačios siekia siūlų ir virbalų?.. Aš tai negaliu... :)

Nors niekada nebuvau mezgusi kojinių, šiemet kažkaip susigundžiau pabandyti, mat apsižiūrėjau, jog kelerius metus tarnavusios vilnonės dovanos po truputį ėmė per visur kur dilti...

Pirmosios kojinės, kurias numezgiau Dariui, tapo eksperimentinėmis, be jokių ten sudėtingų (kiek būdavo tekę girdėti) kulnų mezgimo, tiesiog taip – „iš akies“ :) Kadangi bandymas buvo sėkmingas, Darius užsiprašė dar ir antros poros, taigi pamaniau, kad ta proga reikėtų pabandyti ir tą „tikrąjį“ kulną išmokti megzti :) Pasižvalgiusi po youtube'ą, atradau labai paprastą pamokėlę, todėl nesupratau, kur gi tas kulno mezgimo sudėtingumas...

Taip gimė ir dar viena kojinių pora. Patiko, megsiu prie progos dar :)

Tiesa, idėjiškai nemėgstu apvalaus mezgimo penkiais virbalais, todėl kojines mezgiau elementariais dviem. Ta viena siūlė per vidinį šoną pasirodė visai netrukdanti... :)


11 komentarai:

kristina rašė...

Kokios grazios!!!!!!!!!

agnė rašė...

Ačiū, Krsitina :)

Natalija Brancevičienė rašė...

Superines:) Saaaaunuole :P
O as taip pat nemegstu megzti ju (penkiais virbalais), fui. Reikia paciai maziausiai numegzt dukrelei, niekaip negaliu nusiteikti :P

agnė rašė...

auksaranke, dviem virbalais ir greičiau, ir daug paprasčiau viskas ;) Keletas valandų ir kojinės gatavos ;) O savo mažajai tai tu iš viso per valandą (jei ne greičiau) numegsi :)

Danguolė rašė...

Dailios kojinės, nors pati esu iš tų mezgėjų, kurioms patinka megsti penkiais virbalais, kojinių šį sezoną turbūt jau kokias 20 porų esu numezgusi - tiek dovanoms, tiek šeimynai. Aš ir kepures mezgu 5 virbalais, o kartais net liemenes ir megstukus mažiems žmogiukams, nes nemėgstu virbalų su valu. O ta siūlė mezgant dviem virbalais mane asmeniškai erzina, nors teoriškai galima būtų ir be siūlės, jeigu iš pradžių megsti pusę kojinės, o antrąją dalį grįžtant atvirkštine tvarka primezginėti antrąją dalį prie pirmosios, jeigu aš čia aiškiai išsireiškiau. Bet kol kas tai teorija, praktiškai dar nemėginau :).

agnė rašė...

Danguole, na va, kokie mes visi skirtingi :) Kas už siūles, kas už 5 virbalus :)
Dėl kepurių sutikčiau - smagiau turbūt be siūlės, bet kojinės... Nei tą siūlę per daug kas mato, nei ką... :)

Danguolė rašė...

Taip,kai kojinės skirtos sau ar šeimos nariams, tai siūlė visai netrukdo, bet, kai jos skirtos dovanoti, tai tada nelabai žiūrisi... Nors ir šiaip man labiau patinka megsti, nei po to susiuvinėti mezginį :)

agnė rašė...

Tas tiesa, dėl dovanų sutinku, Danguole ;)

juicyknits rašė...

Labai siltai kojines atrodo. As mezgu ant vielinio virbalo, man taip greiciausiai. Bet cia jau kaip kas ismokes ir kaip kam greiciau sekasi.

Anonimiškas rašė...

Mezgu kojines Vilniuje, pagal Jūsų individualų užsakymą. Teirautis tel. 862254993
Jei siūlus parūpinsite jūs, tai kojinių pora jums kainuos tik 5 Lt, kojinių dydis visiškai nesvarbus. Jei mezgu aš iš savo siūlų, tai kojinių poros kaina = 5 Lt + siūlų kaina.
Mano numegztų kojinių pavyzdžiai http://www.skelbimai.lt/skelbimas/mezgu-kojines-pagal-uzsakyma-mezga-kojines-5149042

Rimgailė rašė...

Dažniausiai vilnones kojines mezgu taip pat elementariais dviem virbalais, su tais penkiais man kažkaip ne taip... :)